Επικοινωνήστε μαζί μας στο

213 0 333 000

και ...κάντε το λογαριασμό!

Επικοινωνία 18228
Customer save mt 01

Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας Μέση Τάση

Η μείωση του ενεργειακού κόστους αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της ανταγωνιστικότητας και κατ΄ επέκταση της κερδοφορίας μιας βιομηχανίας. Στα πλαίσια αυτά παρουσιάζονται τρόποι που μπορούν να επιφέρουν σημαντική εξοικονόμηση στο μηνιαίο λογαριασμό  ηλεκτρικής ενέργειας.

Ύπαρξη συστήματος παρακολούθησης ενέργειας

Σκοπός των συστημάτων παρακολούθησης ενέργειας είναι η συγκέντρωση σημαντικών στοιχείων που αφορούν το ενεργειακό προφίλ της εκάστοτε εγκατάστασης. Η γνώση της επίδρασης του κάθε μηχανήματος στο σύνολο της εγκατάστασης αποτελεί απαραίτητο εργαλείο αποδοτικότερης χρήσης καθώς και αποφυγής του ταυτοχρονισμού ενεργοβόρων μηχανημάτων. Τέλος βοηθά σημαντικά στην έγκαιρη αναγνώριση πιθανών αστοχιών και βλαβών που μπορεί να επιφέρουν σημαντική ζημιά στην επιχείρηση.

Αντιστάθμιση Αέργου Ισχύος

Η άεργος ισχύς (KVAr) δεν παράγει ωφέλιμο έργο, εντούτοις χρησιμοποιείται από τα επαγωγικά φορτία (π.χ. κινητήρες) για να παραχθεί το ηλεκτρομαγνητικό τους πεδίο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους. Η άεργος ισχύς εμφανίζεται στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας μέσου του συνφ. Το συνφ βρίσκεται στον παρανομαστή του ενός εκ των δυο κλασμάτων της Χρέωσης Χρήσης Δικτύου. Χαμηλό συνφ (π.χ. 0,50) σημαίνει σημαντική επιβάρυνση της συγκεκριμένης χρέωσης στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας ενώ αντίθετα το βέλτιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όταν αυτό πλησιάζει τη μονάδα. Προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, συνήθως χρησιμοποιούνται πυκνωτές αντιστάθμισης. Τα σύγχρονα συστήματα αντιστάθμισης άεργου ισχύος με πυκνωτές σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ειδικά για το σύστημα στο οποίο προορίζονται μετά από μελέτη και εξειδικευμένες μετρήσεις με κατάλληλα ηλεκτρονικά όργανα.

Αποφυγή λειτουργίας των ενεργοβόρων μηχανημάτων στις ώρες Αιχμής

Ως ώρες Αιχμής θεωρούνται οι ώρες μεταξύ 11:00 – 14:00 της περιόδου των ημερών κατανάλωσης. Η Μέγιστη Αιχμή (ΜΑ) είναι η μέγιστη ζήτηση ισχύος κατά τις ώρες Αιχμής. Η ΜΑ λαμβάνει χώρα στις Χρεώσεις της Χρήσης Συστήματος Μεταφοράς και του Δικτύο Διανομής σύμφωνα με του ακόλουθους τύπους:

•    ΧΧΣ =[ΜΑ (kW) x (€/kW) x (Ημέρες/30)] όπου
ΜΑ: Μέγιστη Καταμετρηθείσα Zήτηση στη Ζώνη Αιχμής (11:00-14:00) της περιόδου των ημερών κατανάλωσης
€/kW: Μοναδιαία Χρέωση Ισχύος
Ημέρες: ο αριθμός ημερών της περιόδου κατανάλωσης

•    ΧΧΔ= [ΜA(kW)x ΜΠΧ(€/kW) x (Ημέρες/30)] + [(kWh) x MMX(€/kWh) /συνφ]
MA: Μέγιστη Καταμετρηθείσα Zήτηση στη ζώνη αιχμής (11:00-14:00) της περιόδου των ημερών κατανάλωσης
ΜΠΧ (€/kW) : η Μοναδιαία Πάγια Χρέωση Ισχύος
Ημέρες: ο αριθμός ημερών της περιόδου κατανάλωσης
kWh: η καταμετρηθείσα απορρόφηση ενέργειας της περιόδου κατανάλωσης
MMX(€/kWh) : η Μοναδιαία Μεταβλητή Χρέωση Ενέργειας
συνφ: η μέση τιμή του συντελεστή ισχύος της εγκατάστασης κατά την περίοδο των ημερών κατανάλωσης, όπου συνφ = [1/(1+(Άεργα/Ενεργά)²)]½.

Συνεπώς η αποφυγή λειτουργίας των ενεργοβόρων μηχανημάτων και πολύ περισσότερο ο ταυτοχρονισμός τους κατά τις ώρες Αιχμής, αποτελεί σημαντικό παράγοντα εξοικονόμησης στον μηνιαίο λογαρισμό ηλεκτρικής ενέργειας από τα δύο αυτά κέντρα κόστους.

Εκκίνηση και λειτουργία των ενεργοβόρων μηχανημάτων στις ώρες Χαμηλής Ζήτησης

Ως ώρες Χαμηλής Ζήτησης ορίζονται οι ώρες 23:00 - 7:00 για τις εργάσιμες μέρες καθώς και όλες οι ώρες του Σαββατοκύριακου και των αργιών του έτους. Στις σχετικά σπάνιες περιπτώσεις λειτουργίας βιομηχανιών αποκλειστικά και μόνο στις ώρες Χαμηλής Ζήτησης, δεν υφίσταται καμία χρέωση Ισχύος στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου. Επιπλέον, η βιομηχανία επωφελείται από την επίσης μειωμένη τιμή χρέωσης του σκέλους της Ενέργειας κατά τις ώρες της Χαμηλής Ζήτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας με το Τμήμα Μεγάλων Πελατών στο τηλέφωνο 18228.

 

Η νέα υπηρεσία «Energy Reports» φέρνει τη δύναμη της ενέργειας στα χέρια σας

Ο ΗΡΩΝ δημιούργησε μόνο για εσάς, τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα «Energy Reports», με στόχο την αποτελεσματικότερη ενεργειακή διαχείριση των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας των εγκαταστάσεών σας.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας στο MYHERON και αποκτήστε πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία, συγκριτικά αποτελέσματα και διαγραμματική απεικόνιση των ενεργειακών σας καταναλώσεων.

Τα «Energy Reports» φέρνουν τη δύναμη της ενέργειας στα χέρια σας, προσφέροντάς σας την δυνατότητα να παρακολουθείτε την ενεργειακή συμπεριφορά των εγκαταστάσεων σας διαδικτυακά, από όπου και αν βρίσκεστε.

Energy Reports logo






Επικοινωνία

Κεντρικά Γραφεία:
Λεωφ. Κηφισίας 124, Αθήνα 11526
Τηλέφωνο:
18228
Fax:
+30 210-6968196
Διεύθυνση E-mail:
CustomerCare@heron.gr

 

Κατάστημα Αθήνα
Λ. Κηφισίας 140, ΤΚ 11526, Αθήνα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
210 010 2320
fax:
213 010 6680
Email:
athensshop@heron.gr

 

Κατάστημα ΘΗΒΑ
Επαμεινώνδα 62, ΤΚ 32200, Θήβα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
2262 024988
FAX:
2262 024984
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ E-MAIL:
thivashop@heron.gr

 

Κατάστημα ΚΡΗΤΗ
Έβανς 13, ΤΚ 71 201, Ηράκλειο Κρήτης
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
2810 242868
FAX:
2810 242868
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ E-MAIL:
heron.crete@gmail.com

Customer Care

Ένας εκπρόσωπός μας πάντα δίπλα σας

Αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ρ.Α.Ε.

Πως θα γίνω πελάτης ΗΡΩΝ

Γίνε σήμερα Πελάτης ΗΡΩΝ και επωφελήσου από τις ανταγωνιστικές μας χρεώσεις αλλά και τις επιπλέον υπηρεσίες μας.