Για την ορθότερη περιήγησή σου στον ιστότοπό μας, προτείνεται η χρήση άλλου browser (Edge, Firefox, Chrome, Safari).
e-Contract
23.12.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ΗΡΩΝ συμμετέχει στο ερευνητικό έργο InterConnect

Το έργο InterConnect διάρκειας τεσσάρων ετών εμπίπτει στο πρόγραμμα Horizon 2020 και θέτει τα θεμέλια για την ψηφιοποίηση λύσεων έξυπνης διαχείρισης ενέργειας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δυναμική είναι η παρουσία της Ελλάδας στο ερευνητικό έργο InterConnect (Interoperable Solutions Connecting Smart Homes, Buildings and Grids) με τη συμμετοχή πέντε Ελληνικών φορέων: GRIDNET, COSMOTE, WINGS, ΗΡΩΝ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Το έργο διάρκειας τεσσάρων ετών εμπίπτει στο πρόγραμμα Horizon 2020 και θέτει τα θεμέλια για την ψηφιοποίηση λύσεων έξυπνης διαχείρισης ενέργειας. Το InterConnect επικεντρώνεται σε οκτώ κύριες τεχνολογίες: ψηφιακές πλατφόρμες, Internet of Things, cloud, ενεργειακά δίκτυα, big data, κυβερνοασφάλεια (cybersecurity), οντολογία και προτυποποίηση.

Συνολικά πάνω από 50 φορείς από τους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της βιομηχανίας και της έρευνας από 11 Ευρωπαϊκές χώρες θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις ψηφιοποίησης και διασύνδεσης έξυπνων σπιτιών, κτιρίων και δικτύων ενέργειας, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, Blockchain και το πλέον προηγμένο πρωτόκολλο SAREF για άμεση δικτύωση των οικιακών συσκευών και αισθητήρων με τα ενεργειακά δίκτυα.

Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις 7 χώρες που οι λύσεις αυτές θα εφαρμοστούν πιλοτικά. Τα ευέλικτα επιχειρηματικά μοντέλα που θα αναδειχθούν, θα υλοποιηθούν από τους φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία των ενεργειακών δικτύων, προς όφελος των καταναλωτών και του περιβάλλοντος. Παράλληλα θα υποστηριχθεί η δραστηριοποίηση νεοφυών επιχειρήσεων μέσω 3 ανοικτών προσκλήσεων για την επιλογή και χρηματοδότηση 42 καινοτόμων ιδεών.

Το έργο InterConnect έχει λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 (Grant Agreement no. 857237).

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

30.07.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα προγράμματα ρεύματος για καταναλωτές με ηλεκτρικά ΙΧ

Η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ με τα νέα προγράμματα EcoDrive, καλωσορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση, συμβάλλοντας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Ε.Ε. και ειδικότερα της χώρας μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

17.07.2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τροποποίηση των γενικών όρων των προγραμμάτων Ηλ. Ενέργειας

Σας ενημερώνουμε ότι η ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Προμηθευτής Ηλεκτρικής Ενέργειας με Κωδικό Μητρώου Συμμετεχόντων «29XHERONTHERMELC», στα πλαίσια της συμμόρφωσής της)...

03.07.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείπνο Αγάπης

Δίπλα στους άστεγους της Αθήνας βρέθηκε η Εταιρία Παραγωγής και Προμήθειας Ενέργειας «ΗΡΩΝ».

04.06.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΗΡΩΝ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο ΗΡΩΝ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με νέες υπηρεσίες ενέργειας που οδηγούν σε ένα πράσινο μέλλον με μηδενικές εκπομπές CO2.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ 01
Πόσο χρήσιμες σου φάνηκαν οι πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που σε ενδιέφεραν;
ΕΡΩΤΗΣΗ 02
Βρήκες όλες τις πληροφορίες που χρειαζόσουν;
ΕΡΩΤΗΣΗ 03
Πόσο εύκολα βρήκες τις πληροφορίες που σε ενδιέφεραν;
ΕΡΩΤΗΣΗ 04
Θα έλεγες ότι οι εντυπώσεις σου από το σύνολο της ιστοσελίδας ΗΡΩΝ είναι ικανοποιητικές;
ΕΡΩΤΗΣΗ 05
Υπάρχει κάτι επιπλέον, που θα ήθελες να υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα αλλά δεν το βρήκες;