Για την ορθότερη περιήγησή σου στον ιστότοπό μας, προτείνεται η χρήση άλλου browser (Edge, Firefox, Chrome, Safari).
e-Contract
23.12.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ΗΡΩΝ συμμετέχει στο ερευνητικό έργο InterConnect

Το έργο InterConnect διάρκειας τεσσάρων ετών εμπίπτει στο πρόγραμμα Horizon 2020 και θέτει τα θεμέλια για την ψηφιοποίηση λύσεων έξυπνης διαχείρισης ενέργειας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δυναμική είναι η παρουσία της Ελλάδας στο ερευνητικό έργο InterConnect (Interoperable Solutions Connecting Smart Homes, Buildings and Grids) με τη συμμετοχή πέντε Ελληνικών φορέων: GRIDNET, COSMOTE, WINGS, ΗΡΩΝ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Το έργο διάρκειας τεσσάρων ετών εμπίπτει στο πρόγραμμα Horizon 2020 και θέτει τα θεμέλια για την ψηφιοποίηση λύσεων έξυπνης διαχείρισης ενέργειας. Το InterConnect επικεντρώνεται σε οκτώ κύριες τεχνολογίες: ψηφιακές πλατφόρμες, Internet of Things, cloud, ενεργειακά δίκτυα, big data, κυβερνοασφάλεια (cybersecurity), οντολογία και προτυποποίηση.

Συνολικά πάνω από 50 φορείς από τους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της βιομηχανίας και της έρευνας από 11 Ευρωπαϊκές χώρες θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις ψηφιοποίησης και διασύνδεσης έξυπνων σπιτιών, κτιρίων και δικτύων ενέργειας, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, Blockchain και το πλέον προηγμένο πρωτόκολλο SAREF για άμεση δικτύωση των οικιακών συσκευών και αισθητήρων με τα ενεργειακά δίκτυα.

Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις 7 χώρες που οι λύσεις αυτές θα εφαρμοστούν πιλοτικά. Τα ευέλικτα επιχειρηματικά μοντέλα που θα αναδειχθούν, θα υλοποιηθούν από τους φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία των ενεργειακών δικτύων, προς όφελος των καταναλωτών και του περιβάλλοντος. Παράλληλα θα υποστηριχθεί η δραστηριοποίηση νεοφυών επιχειρήσεων μέσω 3 ανοικτών προσκλήσεων για την επιλογή και χρηματοδότηση 42 καινοτόμων ιδεών.

Το έργο InterConnect έχει λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 (Grant Agreement no. 857237).

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

22.01.2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΗΡΩΝ συμμετέχει στο πρόγραμμα Alliance 4 YOUth!

Ηγέτιδες εταιρίες της Ευρώπης, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αναζητούν τη νέα γενιά υποψηφίων επαγγελματιών!

17.12.2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πράσινο αποτύπωμα, στην πράξη

Για το 2018, το αποτύπωμα άνθρακα του ομίλου ΗΡΩΝ παρουσιάστηκε μειωμένο κατά 7,42% σε σχέση με το αντίστοιχο της χώρας.

05.11.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρατηγική συνεργασία ΗΡΩΝ-SPEEDEX

Ο όμιλος ΗΡΩΝ, Νο1 ιδιώτης προμηθευτής και παραγωγός ενέργειας και η SPEEDEX, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Ταχυμεταφορών στην Ελλάδα, ξεκινούν συνεργασία σε πανελλαδικό επίπεδο.

21.10.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία ΗΡΩΝ με Εθνική Λυρική Σκηνή

Ο όμιλος ΗΡΩΝ και το Ίδρυμα Engie σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) προωθούν την πρόσβαση στον πολιτισμό για τα παιδιά ιδρυμάτων και συλλόγων παιδικής προστασίας

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ 01
Πόσο χρήσιμες σου φάνηκαν οι πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που σε ενδιέφεραν;
ΕΡΩΤΗΣΗ 02
Βρήκες όλες τις πληροφορίες που χρειαζόσουν;
ΕΡΩΤΗΣΗ 03
Πόσο εύκολα βρήκες τις πληροφορίες που σε ενδιέφεραν;
ΕΡΩΤΗΣΗ 04
Θα έλεγες ότι οι εντυπώσεις σου από το σύνολο της ιστοσελίδας ΗΡΩΝ είναι ικανοποιητικές;
ΕΡΩΤΗΣΗ 05
Υπάρχει κάτι επιπλέον, που θα ήθελες να υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα αλλά δεν το βρήκες;