Local
Για την ορθότερη περιήγησή σου στον ιστότοπό μας, προτείνεται η χρήση άλλου browser (Edge, Firefox, Chrome, Safari).
e-contract

ECOROOF

Με το πρόγραμμα EcoRoof by ΗΡΩΝ, τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα, βρίσκουν «στέγη» στο σπίτι σου. Τώρα μέσα από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του ΗΡΩΝΑ, μπορείς εύκολα και γρήγορα, να αποκτήσεις οικονομικό όφελος, με την πιο πράσινη λύση ενέργειας.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam odio neque, fermentum sit amet euismod sed, finibus et nunc. Nulla dignissim sodales felis vel iaculis. Quisque ac interdum ex. Mauris eget rutrum augue. Curabitur auctor in urna sit amet tincidunt. Etiam malesuada lorem at eros molestie ultrices. Maecenas malesuada semper augue in laoreet. Vivamus nec dui ligula. Proin volutpat lacinia lorem ut volutpat. Aliquam id molestie turpis. Nulla cursus quam hendrerit aliquam ultrices. Mauris sed est non tellus porttitor sodales eget eget elit. Duis a nunc nulla. Nulla facilisi.

Ο ΗΡΩΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ο ΗΡΩΝ σου εξασφαλίζει προνομιακή χρηματοδότηση μέσω τραπεζικού δανεισμού, με μέγιστο ποσό χρηματοδότησης έως και το 100% της αξίας και μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής μέχρι 72 μήνες. Έγκριση χρηματοδότησης μέσα σε 48 ώρες.

Ο ΗΡΩΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ο ΗΡΩΝ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την διαδικασία αδειοδότησης του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Ο ΗΡΩΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, τη μελέτη και την εγκατάσταση του έργου.

Ο ΗΡΩΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Παρέχει δωρεάν επίβλεψη και συντήρηση του φωτοβολταϊκού συστήματος για δύο χρόνια.

Ο ΗΡΩΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ myEcoRoof

Σου δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της εγκατάστασης μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας myEcoRoof, με συγκριτικά στοιχεία παραγωγής και κατανάλωσης, καιρικές συνθήκες και online επικοινωνία για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Σημαντική μείωση του κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εξοικονόμηση ενέργειας, με μείωση του κόστους, μέσω της αυτοπαραγωγής ενέργειας.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Μετατροπή της κατοικίας ή της επιχείρησής σου σε ενεργειακά αυτόνομο και πράσινο κτίριο.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

Μικρός χρόνος απόσβεσης επένδυσης σε σχέση με το μακροχρόνιο οικονομικό όφελος, λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής του φωτοβολταϊκου, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30 έτη.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ενεργή συμμετοχή στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της παραγωγής και κατανάλωσης «καθαρής» ενέργειας (με μηδενική έκλυση διοξειδίου του άνθρακα).

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Αύξηση της μεταπωλητικής αξίας του ακινήτου, μέσω της αύξησης της ενεργειακής κατηγορίας του κτιρίου.

ΠΩΣ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΑΙ;

Βρες την οροφή σου στο χάρτη, ακολούθησε 3 απλά βήματα και μάθε ποιο είναι το δικό σου όφελος. Τόσο απλά!

FAQs

Ο ΗΡΩΝ έχει την απάντηση σε κάθε ερώτησή σου, αναφορικά με το πρόγραμμα EcoRoof. Αναζήτησε αυτό που θες να μάθεις για άμεσα αποτελέσματα, ξεκάθαρα και κατανοητά.

Τι είναι ο ενεργειακός συμψηφισμός (net metering);

Ως ενεργειακός συμψηφισμός νοείται ο συμψηφισμός της εγχεόμενης στο Δίκτυο ενέργειας από σταθμό παραγωγής, με την απορροφώμενη ενέργεια στην εγκατάσταση κατανάλωσης του αυτοπαραγωγού. Αφορά σε σταθμό παραγωγής ο οποίος εγκαθίσταται στον ίδιο ή όμορο χώρο με την εγκατάσταση κατανάλωσης, που συνδέεται στο δίκτυο διανομής μέσω της ίδιας παροχής. Στον ενεργειακό συμψηφισμό η παραγόμενη ενέργεια δεν είναι απαραίτητο να ταυτοχρονίζεται με την καταναλισκόμενη και ο καταναλωτής. Αν η παραγωγή είναι μικρότερη από την κατανάλωση, ο καταναλωτής πληρώνει μόνο τη διαφορά.

Ποιοι είναι οι βασικοί όροι και προϋποθέσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό;

Οι βασικοί όροι και προϋποθέσεις για την εγκατάσταση σταθμών παραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό, έχουν ως ακολούθως:

  • Η ύπαρξη ενεργού μόνιμης παροχής ρεύματος στο όνομα του αυτοπαραγωγού, μέσω της οποίας τροφοδοτείται η εγκατάσταση κατανάλωσής του.
  • Ο σταθμός παραγωγής αντιστοιχίζεται αποκλειστικά με έναν μετρητή κατανάλωσης, δηλαδή με τον μετρητή της εγκατάστασης κατανάλωσης την οποία τροφοδοτεί.
  • Ο σταθμός παραγωγής εγκαθίσταται στον ίδιο ή όμορο χώρο με την εγκατάσταση κατανάλωσης προς την οποία αντιστοιχίζεται.
  • Ο ενδιαφερόμενος έχει τη νόμιμη χρήση του χώρου εγκατάστασης του σταθμού.
  • Ο ενδιαφερόμενος έχει εξοφλήσει πλήρως τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας του οικείου Προμηθευτή, ή έχει ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών.
  • Η παροχή του αυτοπαραγωγού δεν έχει ενταχθεί στο Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΥΑ υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/26359/4101 - ΦΕΚ Β’ 1936/30.5.2018). Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι δικαιούχος του τιμολογίου αυτού, απεντάσσεται αυτοδικαίως από αυτό, με την ενεργοποίηση του σταθμού παραγωγής.

Επιτρέπεται η εγκατάσταση ενός σταθμού παραγωγής με αναφορά/αντιστοίχιση σε περισσότερους μετρητές κατανάλωσης;

Όχι, στον ενεργειακό συμψηφισμό κάθε σταθμός παραγωγής αντιστοιχίζεται αποκλειστικά με έναν μετρητή κατανάλωσης, δηλαδή με έναν αριθμό παροχής. Η αντιστοίχιση με περισσότερους μετρητές κατανάλωσης είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού.

Ποιά η διάρκεια της Σύμβασης Ενεργειακού Συμψηφισμού;

Η Σύμβαση Ενεργειακού Συμψηφισμού που υπογράφεται μεταξύ του Προμηθευτή και του αυτοπαραγωγού έχει διάρκεια ισχύος 25 έτη, με έναρξη ισχύος την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύνδεσης του σταθμού παραγωγής. Σε περίπτωση αλλαγής Προμηθευτή μετά την ενεργοποίηση του σταθμού παραγωγής, η Σύμβαση Ενεργειακού Συμψηφισμού με τον προηγούμενο Προμηθευτή λήγει αυτοδικαίως και συνάπτεται νέα Σύμβαση Ενεργειακού Συμψηφισμού μεταξύ του αυτοπαραγωγού και του νέου Προμηθευτή για το υπολειπόμενο εκ των 25 ετών διάστημα. Το αυτό ισχύει στην περίπτωση μετάβασης λειτουργούντος ΦΒ σταθμού που είχε εγκατασταθεί στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων επί κτηριακών εγκαταστάσεων (ΦΕΚ Β’ 1079/2009) στο καθεστώς αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό.

Πότε γίνεται η καταμέτρηση και πότε η εφαρμογή του ενεργειακού συμψηφισμού μεταξύ παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας;

Η καταμέτρηση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας του σταθμού παραγωγής, καθώς και της εισερχόμενης και εξερχόμενης από και προς το Δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιείται ταυτόχρονα από το ΔΕΔΔΗΕ, κατά τον υφιστάμενο κύκλο καταμέτρησης που διέπει την εγκατάσταση κατανάλωσης του αυτοπαραγωγού.

Ο Προμηθευτής πραγματοποιεί τη διαδικασία του ενεργειακού συμψηφισμού στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος, με βάση τα στοιχεία καταμέτρησης του ΔΕΔΔΗΕ ανάλογα με τον κατά περίπτωση κύκλο καταμέτρησης. Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί εφικτή η λήψη των ενδείξεων κατά την ημερομηνία της προγραμματισμένης καταμέτρησης, ο συμψηφισμός θα γίνεται αμέσως μόλις διενεργηθεί η επόμενη τακτική καταμέτρηση.

Τι ισχύει για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις;

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις υπολογίζονται ως ακολούθως:

  • Η χρέωση για το ΕΤΜΕΑΡ υπολογίζεται βάσει της απορροφώμενης ενέργειας (Α), επί την αντίστοιχη μοναδιαία χρέωση.
  • Το μεταβλητό σκέλος της Χρέωσης Χρήσης Συστήματος και της Χρέωσης Χρήσης Δικτύου (χρέωση ενέργειας) υπολογίζεται βάσει της απορροφώμενης ενέργειας, επί την αντίστοιχη μοναδιαία χρέωση.
  • Η χρέωση για ΥΚΩ υπολογίζεται βάσει της συνολικά καταναλισκόμενης ενέργειας (Κ=Α+Π-Ε), επί την αντίστοιχη μοναδιαία χρέωση. Στην περίπτωση τιμολογίου με διαφορετικές χρονικές ζώνες χρέωσης, το σύνολο της παραχθείσας και εγχυθείσας ενέργειας θα χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των ΥΚΩ που αντιστοιχούν μόνο στην κατανάλωση της ζώνης κανονικής χρέωσης (ημερήσιας κατανάλωσης).
ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
QUESTION 01
Πόσο χρήσιμες σου φάνηκαν οι πληροφορίες σχετικά τα θέματα που σε ενδιέφεραν;
QUESTION 02
Βρήκες όλες τις πληροφορίες που χρειαζόσουν;
QUESTION 03
Πόσο εύκολα βρήκες τις πληροφορίες που σε ενδιέφεραν;
QUESTION 04
Θα έλεγες ότι οι εντυπώσεις σου από το σύνολο της ιστοσελίδας ΗΡΩΝ είναι ικανοποιητικές;
QUESTION 05
Υπάρχει κάτι επιπλέον, που θα ήθελες να υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα αλλά δεν το βρήκες;