Local
Για την ορθότερη περιήγησή σου στον ιστότοπό μας, προτείνεται η χρήση άλλου browser (Edge, Firefox, Chrome, Safari).
e-contract
06.05.2022

Ηλεκτρικό Ρεύμα, μία από τις εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο

Η ανακάλυψη του ηλεκτρισμού άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων και έφερε μια καινούργια εποχή.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ  

Ηλεκτρικό Ρεύμα, μία από τις εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, υπήρξαν κάποιες εφευρέσεις που άλλαξαν ριζικά τον κόσμο.

Πράγματι, η ανακάλυψη του ηλεκτρισμού άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων και έφερε μια καινούργια εποχή. Με τη λειτουργία των πρώτων εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας, τα κεριά και οι λάμπες πετρελαίου αντικαταστάθηκαν σταδιακά από τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες. Οι πόλεις έγιναν φωτεινές και πιο ασφαλείς. Στον ηλεκτρισμό οφείλεται η μεγάλη πρόοδος του τελευταίου αιώνα. Ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε τα αεροπλάνα, οι τηλεοράσεις, τα τηλέφωνα, οι υπολογιστές και ότι άλλο μπορούμε να σκεφτούμε δεν θα υπήρχαν σήμερα χωρίς το ηλεκτρικό ρεύμα.

Με την εμφάνιση του ηλεκτρισμού ξεκίνησε η δεύτερη «Βιομηχανική Επανάσταση», όπου οι συνθήκες παραγωγής προϊόντων άλλαξαν, εφόσον αυτός αντικατέστησε τον ατμό, το πετρέλαιο και το φωταέριο. Η ηλεκτρική ενέργεια προσέφερε μεγάλη οικονομία, ασφάλεια, υψηλή ποιότητα ζωή  και μικρότερη μόλυνση στο περιβάλλον. Έτσι, η βιομηχανία και οι πόλεις πήραν νέα μορφή.

Πρόκειται λοιπόν για ένα επιστημονικό γεγονός που έχει επηρεάσει τον ανθρώπινο πολιτισμό και αποτελεί αξιοσημείωτο σταθμό στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μια μορφή ενέργειας που έχει γίνει εντελώς απαραίτητη στην καθημερινή ζωή, κατέχει κεντρική θέση στην σύγχρονη επιστημονική σκέψη και εμφανίζεται ταυτόχρονα σαν πιστός υπηρέτης του ανθρώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

06.05.2022
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ  

Πότε ήρθε το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα – Ιστορική Αναδρομή

Το έτος 1889 φτάνει ο ηλεκτρισμός στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, η Γενική Εταιρεία Εργοληψιών κατασκευάζει στην οδό Αριστείδου, την πρώτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

06.05.2022
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ  

Πότε ανακαλύφθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα

Ο ηλεκτρισμός δεν είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Ηλεκτρικά φαινόμενα υπάρχουν, όσο υπάρχει και η Γη. Σε παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι εντυπωσιάζονταν από τους κεραυνούς, τους οποίους σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία έριχνε ο Δίας, για να τιμωρήσει τους ανθρώπους.

06.05.2022
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ  

Πως παράγεται το ηλεκτρικό ρεύμα

Στην εποχή μας το ηλεκτρικό ρεύμα το θεωρούμε καθημερινό αγαθό. Η ηλεκτρική ενέργεια φαίνεται μία εύκολη υπόθεση, πατάς ένα κουμπί και αμέσως έχεις ρεύμα λες και είναι κρυμμένο μέσα στην πρίζα. Είναι όμως έτσι;

06.05.2022
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ  

Ποιος ανακάλυψε το ηλεκτρικό ρεύμα

Βρισκόμαστε στο έτος 1888 και κόσμος χρειάζεται ηλεκτρισμό αλλά ο τρόπος παροχής του αποτελεί ζήτημα λυσσαλέων αντιπαραθέσεων.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
QUESTION 01
Πόσο χρήσιμες σου φάνηκαν οι πληροφορίες σχετικά τα θέματα που σε ενδιέφεραν;
QUESTION 02
Βρήκες όλες τις πληροφορίες που χρειαζόσουν;
QUESTION 03
Πόσο εύκολα βρήκες τις πληροφορίες που σε ενδιέφεραν;
QUESTION 04
Θα έλεγες ότι οι εντυπώσεις σου από το σύνολο της ιστοσελίδας ΗΡΩΝ είναι ικανοποιητικές;
QUESTION 05
Υπάρχει κάτι επιπλέον, που θα ήθελες να υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα αλλά δεν το βρήκες;