Local
Για την ορθότερη περιήγησή σου στον ιστότοπό μας, προτείνεται η χρήση άλλου browser (Edge, Firefox, Chrome, Safari).
e-contract
02.04.2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 χρόνια Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α.

Τρία χρόνια συμπλήρωσε πρόσφατα η πρώτη και μεγαλύτερη ενεργειακή κοινότητα της χώρας μας, η Ενεργειακή Κοινότητα HΡΩΝ ΕΝ.Α., που απαριθμεί πλέον 5.000 μέλη που την τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Τρία χρόνια συμπλήρωσε πρόσφατα η πρώτη και μεγαλύτερη ενεργειακή κοινότητα της χώρας μας, η Ενεργειακή Κοινότητα HΡΩΝ ΕΝ.Α., που απαριθμεί πλέον 5.000 μέλη που την τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Πρωτοπορώντας για ακόμα μία φορά, ο ΗΡΩΝ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2021 στην ελληνική αγορά την Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α, προσφέροντας πρόσβαση στην παραγωγή «πράσινης» ενέργειας σε νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, αλυσίδες καταστημάτων και δίνοντας εκπτώσεις στο λογαριασμό ρεύματος. Είτε επιθυμούν είτε όχι την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη τους, όλοι μπορούν να συμμετέχουν στην Ενεργειακή κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α με μία απλή προϋπόθεση:  να επιλέξουν τον ΗΡΩΝΑ ως προμηθευτή τους.

Ο ΗΡΩΝ μελέτησε με προσοχή το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο που ορίζει ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023  κάθε Κράτος-Μέλος θα πρέπει να απαγορεύσει τα συστήματα ενεργειακού συμψηφισμού που δεν επιτρέπουν το διαχωρισμό της ενέργειας που παράγεται από αυτήν που καταναλώνεται.  Έτσι, σχεδίασε την ενεργειακή κοινότητα του μέλλοντος τη μοναδική που είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Η Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α αποτελεί εδώ και τρία χρόνια τη μοναδική ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία, αξιοποιώντας τα εργαλεία που της χορήγησε ο ευρωπαίος νομοθέτης και ενσωματώθηκαν πρόσφατα και στο εθνικό μας δίκαιο, ξεπέρασε: (α) Τα περιοριστικά όρια της Περιφέρειας και (β) Την υποχρέωση κατοχής του έργου ΑΠΕ, προσφέροντας τη δυνατότητα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, σε όλη την Ελλάδα και με έργα ΑΠΕ του Ομίλου ΗΡΩΝ ή/και τρίτων παραγωγών.

Επιπροσθέτως, η Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α εδραιώνει την ενεργειακή δημοκρατία καθώς έρχεται να εξασφαλίσει χωρίς διακρίσεις τη συμμετοχή όλων στα οφέλη της πράσινης ενεργειακής μετάβασης. Πιο συγκεκριμένα ενσωματώνει τους τρεις βασικούς πυλώνες της πράσινης ενεργειακής μετάβασης:

  1. Ενεργειακή Ασφάλεια γιατί δημιουργεί εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού όπως τα φωτοβολταϊκά πάρκα. Η Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α, από τις αρχές του 2021, πολύ πριν την ενεργειακή κρίση δίνει πρόσβαση στην πράσινη ενέργεια.
  2. Ενεργειακή Δικαιοσύνη γιατί η Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α δεν αποκλείει κανέναν καταναλωτή από το να γίνει μέλος της, αλλά, αντίθετα, διαχέει τα οφέλη της πράσινης ενέργειας σε όλους, αναλογικά και χωρίς προνομιακές επιδοτήσεις.
  3. Βιωσιμότητα γιατί διασφαλίζει τη χρηματοδότηση έργων που παράγουν ανανεώσιμη ενέργεια με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη και αυτού του στόχου, καθώς η συμφωνία με τον παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας (ΗΡΩΝ) για την προαγορά ποσοτήτων πράσινης ενέργειας από το φωτοβολταϊκό πάρκο εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης.

Ο κ. Γιώργος Κούβαρης, Πρόεδρος του Ομίλου ΗΡΩΝ δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, τα οφέλη της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ παύουν να είναι προνόμιο των λίγων. Μέσα από την Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α, ο ΗΡΩΝ παραδίδει τη δύναμη του ήλιου στα χέρια όλων των καταναλωτών, φέρνοντας τη Δημοκρατία της Ενέργειας και θέτοντας τη βάση για δημιουργία της μεγαλύτερης ενεργειακής κοινότητας. Από σήμερα, ο κάθε ένας από εμάς είναι σε θέση να «παράγει» την ενέργεια που καταναλώνει και να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε περήφανοι για την ευρεία ανταπόκριση και συμμετοχή στην κοινότητά μας και αισιόδοξοι πως ακόμη περισσότεροι καταναλωτές θα αντιληφθούν την αξία της και θα θελήσουν να γίνουν μέλη της».

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

22.04.2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δενδροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, 150 μαθητές γυμνασίου σχολείων του Δήμου Αχαρνών υποδέχτηκαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με δενδροφύτευση στo λόφο των Σαράντα Μαρτύρων...

07.03.2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πίστωση Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σε συνέχεια της δημοσίευσης του Οριστικού Πίνακα για τον επιμερισμό των ποσών από σταθμούς ΑΠΕ σε μία ή περισσότερες Δημοτικές ή Τοπικές κοινότητες για το έτος 2020 ...

26.02.2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νικητές διαγωνισμού «ΓΙΝΕ ΠΕΛΑΤΗΣ ΗΡΩΝ»

Για μία ακόμα φορά, οι νέοι πελάτες του ΗΡΩΝΑ κέρδισαν μοναδικά δώρα!

22.01.2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΗΡΩΝ VIBES: ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών

Το νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα επιβράβευσης ΗΡΩN VIBES παρουσίασε στο καταναλωτικό κοινό η κορυφαία εταιρεία ενέργειας ΗΡΩΝ, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να κερδίζουν μοναδικά δώρα μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή πλατφόρμα, που φιλοξενείται από την εφαρμογή myΗΡΩΝ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
QUESTION 01
Πόσο χρήσιμες σου φάνηκαν οι πληροφορίες σχετικά τα θέματα που σε ενδιέφεραν;
QUESTION 02
Βρήκες όλες τις πληροφορίες που χρειαζόσουν;
QUESTION 03
Πόσο εύκολα βρήκες τις πληροφορίες που σε ενδιέφεραν;
QUESTION 04
Θα έλεγες ότι οι εντυπώσεις σου από το σύνολο της ιστοσελίδας ΗΡΩΝ είναι ικανοποιητικές;
QUESTION 05
Υπάρχει κάτι επιπλέον, που θα ήθελες να υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα αλλά δεν το βρήκες;