Για την ορθότερη περιήγησή σου στον ιστότοπό μας, προτείνεται η χρήση άλλου browser (Edge, Firefox, Chrome, Safari).
e-Contract
27.05.2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έκδοση Έκτακτου Λογαριασμού ΗΡΩΝ – Επιστροφή ΕΤΜΕΑΡ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σας έχει αποσταλεί έκτακτος (πιστωτικός) Λογαριασμός, ο οποίος σας επιστρέφει το ποσό της Εκκαθάρισης Ειδικού Τέλους Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

Έκδοση Έκτακτου Λογαριασμού ΗΡΩΝ – Επιστροφή ΕΤΜΕΑΡ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σας έχει αποσταλεί έκτακτος (πιστωτικός) Λογαριασμός, ο οποίος σας επιστρέφει το ποσό της Εκκαθάρισης Ειδικού Τέλους Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

Πώς θα αναγνωρίσετε τον έκτακτο Λογαριασμό;

Στην πρώτη (1η) σελίδα θα δείτε τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ημερομηνία Έκδοσης 12/5/2020,
  • Μηδενική Χρέωση Προμήθειας Ρεύματος &
  • Μηδενική Περίοδο Κατανάλωσης,

Πού θα δείτε την Επιστροφή που δικαιούστε;

Ο έκτακτος αυτός Λογαριασμός εστάλη για την καλύτερη και διαφανή πληροφόρησή σας και αναγράφει το ακριβές ποσό της πίστωσης που σας αντιστοιχεί στη δεύτερη (2η) σελίδα του. Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την μεθοδολογία προσδιορισμού του ποσού της πίστωσης του έκτακτου Λογαριασμού διαβάστε παρακάτω.

Πώς προκύπτει το Συνολικό Ποσό Πληρωμής;

Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη προβεί σε εξόφληση του τελευταίου μηνιαίου Λογαριασμού σας, παρακαλούμε λάβετε υπ’ όψιν σας ως τελικό ποσό πληρωμής, αυτό που αναγράφεται στην 1η Σελίδα του έκτακτου Λογαριασμού. Αν τον έχετε ήδη εξοφλήσει, η Επιστροφή σας έχει ήδη μεταφερθεί στον επόμενο Λογαριασμό.

Θα θέλαμε επίσης να διευκρινίσουμε στους πελάτες μας που εξοφλούν μέσω πάγιας εντολής, ότι η επιστροφή των χρημάτων τους έχει ήδη πιστωθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόησή σας για τυχόν καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα κανάλια επικοινωνίας με την Εταιρεία μας, με δεδομένο ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών εξ’ αιτίας του COVID-19, λειτουργούμε με περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Στόχος μας παραμένει πάντοτε η πλήρης διαφάνεια στην ενημέρωσή σας και λυπούμαστε εάν ο συγκεκριμένος τρόπος αποτύπωσης της σχετικής επιστροφής χρημάτων, σας προκάλεσε σύγχυση.

Τι είναι το ΕΤΜΕΑΡ;

Το ΕΤΜΕΑΡ είναι το Ενιαίο Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το τέλος αυτό προορίζεται για την αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Αποτελεί τη συνεισφορά όλων μας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων μέσω προώθησης των ΑΠΕ. Οι μοναδιαίες χρεώσεις για το ΕΤΜΕΑΡ βασίζονται στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων υπόκειται σε ΦΠΑ.
Τύπος υπολογισμού: τιμή ΕΤΜΕΑΡ x kWh

Είμαι δικαιούχος της αναδρομικής εκκαθάρισης χρέωσης ΕΤΜΕΑΡ;

Οι κατηγορίες δικαιούχων μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ από 01.01.2019 και έως 31.12.2028 αναφέρονται λεπτομερώς στο Άρθρο 4 του ΦΕΚ Β’ 3373/31.08.2019. Ειδικά για τα έτη 2019 και 2020 δικαιούχοι της Χρέωσης Βάσης (17€/MWh) και κατ’ επέκταση της αναδρομικής εκκαθάρισης χρέωσης ΕΤΜΕΑΡ για καταναλώσεις από την 01.01.2019 είναι (α) οι καταναλωτές Οικιακής Χρήσης (ΧΤ) και (β) οι καταναλωτές Λοιπών Χρήσεων Χαμηλής Τάσης (ΧΤ). Διευκρινίζεται ότι στους καταναλωτές Λοιπών Χρήσεων Χαμηλής Τάσης δεν περιλαμβάνεται η Αγροτική χρήση.

Πώς υπολογίζεται το ύψος της «Εκκαθάρισης ΕΤΜΕΑΡ από 1.1.2019» που βλέπω στο Λογαριασμό Κατανάλωσης;

Το ύψος της «Εκκαθάρισης ΕΤΜΕΑΡ από 1.1.2019» υπολογίζεται εφάπαξ σε έκτακτο λογαριασμό που εκδίδεται για τον δικαιούχο της Χρέωσης Βάσης (17€/MWh) μέσα στο 2020. Το ύψος της πίστωσης υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις ποσότητες ενέργειας που αναφέρονται σε μετρήσεις για τη χρονική περίοδο από 01.01.2019 έως το χρονικό σημείο εφαρμογής της Χρέωσης Βάσης, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 3373/31.08.2019. Εφόσον το χρονικό διάστημα των εν λόγω καταναλώσεων εκτείνεται σε χρονικό διάστημα προ της 01.01.2019, ο σχετικός επιμερισμός των ποσοτήτων ενέργειας γίνεται με αναλογία ημερών.

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

01.10.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρία νέα καταστήματα ΗΡΩΝ σε Λάρισα, Καβάλα και Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα

Ο ΗΡΩΝ συνεχίζει τη δυναμική του επέκταση στην Ελλάδα, ανοίγοντας τρία νέα Καταστήματα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου στη Λάρισα, στην Καβάλα και στην Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα.

29.09.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα Προγράμματα Ηλεκτρικής Ενέργειας EcoUP

Ο ΗΡΩΝ, κορυφαία ιδιωτική εταιρεία παραγωγής και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος ανακοινώνοντας τα νέα Προγράμματα EcoUP.

04.09.2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναβάθμιση συστημάτων της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε.

Στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε. και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των Πελατών της...

30.07.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα προγράμματα ρεύματος για καταναλωτές με ηλεκτρικά ΙΧ

Η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ με τα νέα προγράμματα EcoDrive, καλωσορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση, συμβάλλοντας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Ε.Ε. και ειδικότερα της χώρας μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ 01
Πόσο χρήσιμες σου φάνηκαν οι πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που σε ενδιέφεραν;
ΕΡΩΤΗΣΗ 02
Βρήκες όλες τις πληροφορίες που χρειαζόσουν;
ΕΡΩΤΗΣΗ 03
Πόσο εύκολα βρήκες τις πληροφορίες που σε ενδιέφεραν;
ΕΡΩΤΗΣΗ 04
Θα έλεγες ότι οι εντυπώσεις σου από το σύνολο της ιστοσελίδας ΗΡΩΝ είναι ικανοποιητικές;
ΕΡΩΤΗΣΗ 05
Υπάρχει κάτι επιπλέον, που θα ήθελες να υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα αλλά δεν το βρήκες;